3 series tips for autumn

Det är nu dagarna blir kortare och mörkret faller tidigare, värmeljusen tänds mot kvällarna och mysfaktorn är hög. Hösten är påväg mina vänner, imorgon är det 1 oktober och redan nu har löven börjat gulna. Ser fram emot höstens vackra färger, varma drycker och ljusen som brinner om kvällarna. Med hösten medföljer de mysiga hemmakvällarna, därför ska jag nu ge er 3 tips på superbra serier att se under dessa kalla, mysiga höstdagar!
 
1. GAMES OF THRONES 9.5/10 (IMDB ratings)
Serien utspelar sig på den fiktiva kontinenten Westeros, ofta kallad "De sju kungarikena". Det är för mig super svårt att kunna förklara seriens handling då det är så mycket jag vill ta med och berätta för er, men för att försöka ge er en liten inblick om vad den faktiskt handlar så utgår jag från HBO's beskrivning om GOT:
 
"I ett land där somrarna är decennier långa och vintrarna kan vara en livstid, är det oroligheter. Från den intrigerande södern och de vilda länderna i öster till den frusna norden och den uråldriga muren som skyddar riket från mörkret bortom den, håller två mäktiga familjer på med en katt-och-råtta-lek om vem som ska styra de Sju Kungarikena i Westeros. Medan svek, lust, intriger och övernaturliga krafter skakar dessa kungariken i grunden, kommer kampen om Järntronen att få oförutsedda och långtgående följder. Vintern kommer. Kampen om Järntronen kan börja."
 
Man kan inte förklara den bättre än att ni ser på den själva, menar bara ratingen av serien säger hur bra den faktiskt är! Jag själv var lite skeptisk mot den i början, men efter att min pappa lyckats övertala både min mamma och bror att se den så kändes det lite utanför när dem satt och diskuterade serien vid matbordet. Jag är på säsong 5 just nu och kan bara säga att den hamnat på min favortlista! 
 
GOT finns i 7 säsonger, den 8:e kommer inte ut förrens om 2 år, vilket är ett mega plus i kanten för mig (och ev. er om ni börjar titta på den) att hinna ikapp! Varje avsnitt är händelserikt och skiftar perspektiv hela tiden, vilket gör den mer spännande! Varje avsnitt varar i 1 timme, och där finns 10 avsnitt per säsong. 

2. GREY'S ANATOMY
7,7/10  (IMDB ratings)
En serie som kretsar kring Dr. Meredith Grey, en läkarstudent på det fiktiva sjukhuset Seattle Grace Hospital där det mesta utspelar sig. Man får följa med Meredith och de andra kriurgernas liv och verksamhet på sjukhuset, vilket handlar mestdels om jobbet och stressen med det, men även sömbristen och tacksamheten. Bortsett på vad som sker på sjukhuset så får man även se deras liv utanför, vilket handlar om bl.a. familjen, vänskapen och vad det innebär.

Där finns redan 13 säsonger, med ca. 25 avsnitt per säsong och varje avsnitt ligger på 40-60 min. I onsdags kom den 14 säsongen ut. En väldigt spännande och intressant serie under gengren drama, verkligen en rekomendation ifall man gillar serier där något händer hela tiden!  
 
3. EMPIRE 7,7/10 (IMDB ratings)
En dramaserie som kretsar kring ett hiphop och underhållningsföretag, Empire. Serien handlar om Lucious Lyon  som är kungen av hiphop. Han är charmig och skärpt, VD för Empire Entertainment - och en före detta gangster. Hans musikimperium har skördat framgångar i många år, men allting förändras när han drabbas av en sjukdom som inom tre år kommer att göra honom förlamad. Klockan tickar och han måste lära sina tre söner hur de ska styra bolaget, så att de i sin tur kan ta över hans livsverk. 
 
Lucious Lyon skyr inga medel för att skydda sitt älskade Empire. Situationen blir ännu mer komplex när hans exfru Cookie, kommer ut ur fängelset och kräver tillbaka sin halva av bolaget, vilket hon finansierat med pengar hon tjänat som knarklangare.
 
En serie som passar dig utmärkt om du älskar musik, action och drama! Alla 4 säsonger finns på viaplay.se, men den nyaste säsong on air, dvs. att dem släpper ut nya avsnitt av säsong 4 varje Torsdag. Varje säsong har 18 avsnitt på ca 40 min per avsnitt.  
 
TIPS | | Kommentera
Upp